Project Details
OCTET
IDEA
The notions of emptiness as space and of the individual as body in atomic physics, in relation to calm and motion, develop a complex strategic arrangement from the infinitely large or the infinitesimally small. This geometry of atoms testifies patterns with circular orbits, in local bonds with transferable properties. Also according to the octet rule - atoms emit, absorb or mutually contribute electrons until they acquire eight (8) in their shell for a more complete and stable structure.
This position was the motivation for designing an indoor dining area where eight people interact in a circular environment.
MORPHOLOGY
Morphologically, the arrangement of the volumes, as well as the circular plan of the basic function space, gives a schematic resemblance to an atomic particle just as an atom consists of a small particle at its center, the nucleus. and around which other particles orbit, so in the main interior of the design proposal in the center of the circle dominates a cylinder as a core using a counter and the final composition of the dish. With the center of the core and in individual trajectories, the other uses are developed with the same morphological character as cylinder-circles. In the first trajectory is placed the circle of the hearth, in the second trajectory of the water and in the third trajectory the three cylindrical compositions of table and seats. Outside the periphery of the main area, a rectangular section is developed, in a hidden view from the main hall but with access through it, which includes auxiliary uses such as a laundry area, food storage, toilet, cabinets, and electrical appliances.
TARGET
Goal in design, the will to create a space that is visually endless. A place for eight attendees that is not demarcated by its perimeter but by its center, which is a point and a moment. A time of food creation where eight people move freely without the restriction of defined paths participating in its preparation, and interact as they choose the respective user cycle as a center and then they themselves form a region that receives their own world of food.
CONCLUSION
A new space where during the preparation of food and catering, each cyclic - utilitarian entity is defined as a mathematical center according to the decisions of the attendees where regardless of the operating position they choose, a kinship relationship develops because space is now a connecting medium and not a binding position.
A dynamic dining area with atomic geometry semiotics for a modern molecular gastronomy kitchen
ΙΔΕΑ
Οι έννοιες του κενού ως χώρος και του ατόμου ως σώμα στην ατομική φυσική, σε συνάρτηση με την ηρεμία και την κίνηση, αναπτύσσουν μία σύνθετη στρατηγική διάταξη από το απείρως μεγάλο ή του απείρους μικρού. Η γεωμετρία αυτή των ατόμων μαρτυρεί μοτίβα με κυκλικές τροχιές, σε τοπικούς δεσμούς με μεταβιβάσιμες ιδιότητες. Επίσης σύμφωνα με τον κανόνα της οκτάδας – octet rule – τα άτομα αποβάλλουν, προσλαμβάνουν ή αμοιβαία συνεισφέρουν ηλεκτρόνια μέχρις ότου αποκτήσουν οκτώ(8) στο περίβλημα τους για μία πιο ολοκληρωμένη και σταθερή δομή. Αυτή η θέση στάθηκε κίνητρο σχεδιασμού για έναν εσωτερικό χώρο εστίασης όπου οκτώ άνθρωποι αλληλοεπιδρούν σε ένα κυκλικό περιβάλλον.
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ
Μορφολογικά, η διάταξη των όγκων καθώς και η κυκλική κάτοψη του βασικού χώρου λειτουργειών, προσδίδει τρόπον τινά σχηματική ομοιότητα ενός σωματιδίου ατόμου όπως ακριβώς ένα άτομο αποτελείται από ένα μικρό σωματίδιο στο κέντρο του, τον πυρήνα. και γύρω από το οποίο περιφέρονται άλλα σωματίδια, έτσι και στον βασικό εσωτερικό χώρο της σχεδιαστικής πρότασης στον κέντρο του κύκλου δεσπόζει ένας κύλινδρος ως πυρήνας με χρήση πάγκου παρασκευής και τελικής σύνθεσης του εδέσματος. Με κέντρο τον πυρήνα και σε επιμέρους τροχιές αναπτύσσονται οι υπόλοιπες χρήσεις με ίδιο μορφολογικό χαρακτήρα ως κύκλοι-κύλινδροι. Στην πρώτη τροχιά τοποθετείται ο κύκλος της εστίας, σε δεύτερη του νερού και σε τρίτη τροχιά οι τρεις κυλινδρικές συνθέσεις τραπεζιού και καθισμάτων. Εξωτερικά της περιφέρειας του βασικού χώρου αναπτύσσεται ένα ορθοκανονικό τμήμα, σε κρυφή θέα από την κεντρική σάλα αλλά με πρόσβαση μέσω αυτής, το οποίο συμπεριλαμβάνει βοηθητικές χρήσεις όπως χώρος λάντζας, αποθήκες τροφίμων, τουαλέτα, ερμάρια, και ηλεκτρικές συσκευές.
ΣΤΟΧΟΣ
Στόχος στο σχεδιασμό, το θέλημα στη δημιουργία ενός χώρου οπτικά ατέρμων. Ένας τόπος για οκτώ παρευρισκόμενους που δεν οροθετείται από την περίμετρο του αλλά από το κέντρο του, που είναι σημείο και στιγμή. Μια χρονική στιγμή δημιουργίας φαγητού όπου οκτώ άτομα κινούνται ελεύθερα χωρίς τον περιορισμό καθορισμένων πορειών συμμετέχοντας στην παρασκευή του, και αλληλοεπιδρούν καθώς επιλέγουν τον εκάστοτε χρηστικό κύκλο ως κέντρο και τότε οι ίδιοι μορφοποιούν μια δική τους περιφέρεια που παραλαμβάνει τον δικό τους κόσμου εδεσμάτων.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ένας νέος χώρος όπου κατά τη διάρκεια παρασκευής φαγητού και εστίασης, κάθε κυκλική - χρηστική οντότητα ορίζεται ως μαθηματικό κέντρο σύμφωνα με τις αποφάσεις των παρευρισκόμενων όπου ανεξάρτητα της θέσης λειτουργίας που επιλέγουν, αναπτύσσεται συγγενική σχέση διότι πλέον ο χώρος είναι συνδετικό μέσο και όχι δεσμευτική θέση. Ένας δυναμικός χώρος εστίασης με σημειολογία ατομικής γεωμετρίας για μια σύγχρονη κουζίνα μοριακής γαστρονομίας